EEN E33 - 2018

In samenwerking met Anne Sophie Ramsteijn en Sophie Verstappen 
en Politie Noord-Holland

EEN E33
Ik meld me daar waar realiteit relatief wordt 
Het incident op 7 september 2016. Cyprian Broekhuis, een jonge man in verwarde toestand, is doodgeschoten door twee politieagenten. Een grote tragedie voor zowel de jongen, zijn familie, hulpverlening, maar ook voor de politie. Hoe had dit kunnen gebeuren? 


Er vindt een verschuiving plaats bij de rol van de hulpverlening naar de politie toe. Vanaf 2011 is het aantal politiemeldingen met verwarde mensen met 65% gestegen tot 65.000 incidenten afgelopen jaar. Door bezuinigen in de zorg, is er steeds minder gerichte hulp voor mensen met een psychische aandoening. Wanneer dit escaleert, wacht je mogelijk dagen op de juiste hulp vanuit de GGZ. Daarom moet tegenwoordig helaas vaker de politie ter plaatse komen, omdat de veiligheid van de 'verwarde' persoon zelf of de omstanders in het geding is. 


Wij zijn er ons er van bewust dat we dit probleem niet kunnen oplossen. Door bezuinigingen is de hulpverlening niet in staat hun taak goed uit te voeren en hier is de politie de dupe van. Een trieste zaak, maar wat kunnen wij als kunstenaars en vormgevers bijdragen? 
Wij willen jullie, als politie, proberen te verbinden met de belevingswereld van een 'verward' persoon. Een handvat, om makkelijker met elkaar om te gaan. Wij geven met het werk 'EEN E33' inzicht over het probleem, vanuit het perspectief van de verwarde persoon. We willen een interpretatie van de ervaring delen, waardoor we hopen dat de connectie met 'verwarde' mensen makkelijker wordt. 
Het werk zal een interactief werk worden, waar we in de belevingswereld duiken van een 'verward' iemand. We gaan voor meer begrip, minder stigmatisering en inzicht over het probleem, voor zowel de 'verwarde' mensen als voor de politie. Documentatie installatie: https://vimeo.com/251035431
   Anne Sophie Ramsteijn
Student ruimtelijk ontwerp 
In haar werk staat het verbinden van mensen centraal
Voor meer informatie kun je contact opnemen via het e-mailadres: annesophieramsteijn@gmail.com

Sophie Verstappen
Student grafisch ontwerp
In haar ligt een groot verlangen om mensen elkaar te laten begrijpen. Ook hier is het sociale aspect dus een belangrijk gegeven. Voor meer informatie kun je contact opnemen via het e-mailadres: Van links naar rechts: Sophie Verstappen, Hilde van Mierlo en Anne Sophie Ramsteijn

Reacties

 1. Reacties
  1. 31 maart 2018 om 10:48
   Hallo Edo, ik ben benieuwd waarom u dit denkt: dit zou ons namelijk kunnen helpen bij het aanscherpen en uitbreiden van het project.

   Een ervaring delen is natuurlijk iets dat niet eenduidig te definiëren valt. Ik ben benieuwd naar uw ervaring. Als u dit niet online wil delen en dit liever privé houdt, kunt u mij mailen op het adres dat op de site vermeld staat.

   Verwijderen

Een reactie posten

Populaire posts